Košarka

Beno Udrih bo igral za izbrano vrsto

STA
29. 1. 2013, 11.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Božidar Maljković in direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo se v teh dneh mudita v Združenih državah Amerike, kjer sta se že sestala z Benom Udrihom, obiskala pa bosta tudi Gorana Dragića.

Udrih je obema z veseljem potrdil, da bo nastopil v dresu slovenske reprezentance na EP v Sloveniji. Maljković in Avanzo sta si Udriha na delu ogledala na tekmi Milwaukeeja proti Golden Statu, na kateri je odlično razpoloženi Udrih za zmago s 109:102 dosegel deset točk in zbral pet podaj. Poškodba gležnja je preteklost, slovenski reprezentant pa je eden pomembnejših mož Milwaukeeja, ki se odkrito spogleduje s končnico lige NBA.

Ko je beseda nanesla na projekt eurobasketa, je bil Udrih jasen in odločen - Maljkoviću je potrdil, da bo z veseljem nosil reprezentančni dres in s soigralci naredil vse, da bi Slovenija prišla do zgodovinskega dosežka na domačem prvenstvu. Iz Milwaukeeja se Maljković in Avanzo selita v Phoenix, kjer se bosta sestala še z Goranom Dragićem.

"Z Benom smo imeli zelo prijeten pogovor. Vesel sem, da mi je potrdil to, o čemer sva se pred časom pogovarjala že po telefonu. In to je, da bo na evropskem prvenstvu nosil dres slovenske reprezentance. Menim, da je Beno lahko eden izmed najpomembnejših členov naše reprezentance. Tega se zaveda tudi sam in je glede na bogate izkušnje to vlogo pripravljen prevzeti," je bil po uspešnem obisku zadovoljen Maljković.

Slovenska reprezentanca se bo na pripravah za evropsko prvenstvo, to se bo začelo 4. septembra, zbrala 19. julija v Rogaški Slatini. To poletje bo odigrala 12 pripravljalnih tekem, od tega deset na domačem parketu, med drugim tudi v vseh petih dvoranah, v katerih bo potekal eurobasket.

"Po pogovoru Božidarja Maljkovića z Benom Udrihom, ki sva ga skupaj obiskala te dni v Milwaukeeju, je branilec selektorju potrdil, da bo zaigral na letošnjem eurobasketu. Beno bo z izbrano vrsto od prvega dneva priprav, torej od 19. julija dalje. Vse podrobnosti o obisku ZDA, širšem seznamu kandidatov za nastop na eurobasketu ter o pogledih na letošnjo reprezentančno akcijo pa bo Maljković razgrnil na novinarski konferenci v prvi polovici februarja," je sporočil Avanzo.