Zimski športi

Tina Maze in Maribor v snegu pred 49. Zlato lisico

STA / A.M.
24. 1. 2013, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Maribor je danes zavit v snežni metež, organizatorji 49. Zlate lisice pa upajo, da se bodo uresničile zanje ugodne vremenske napovedi, ko za sobotni veleslalom in nedeljski slalom alpskih smučark za svetovni pokal napovedujejo ohladitve in sončno vreme.

Prav zaradi Črnjanke, ki je še danes trenirala v Italiji, organizatorji v obeh dnevih tekmovanj pričakujejo najmanj okrog 20.000 gledalcev, ob tem da lahko na veleslalomu v soboto po mnenju Srečka Vilarja, generalnega sekretarja organizacijskega komiteja, številke še presežejo.

Mazejeva je na Pohorju zadnjič slavila na Zlati lisici leta 2009, ko je bilo sončno in zaradi hladnejšega vremena podlaga trda. "O tem, kakšno bo vreme, ne želim razmišljati, ker na vreme ne morem vplivati. Zato smo vadili v vseh vremenskih razmerah. Tudi če bi padalo karkoli, vedno skušam narediti najbolje v danih okoliščinah. Tako je bilo v konec tedna v Cortini d'Ampezzo, kjer je padal sneg in se lepil na očala. Zato občasno nisem nič videla. Malo sem tvegala in dobila. Toda tudi če v Mariboru konec tedna ne bo sonca si želim, da bi bili na koncu vsi veseli," je dejala Mazejeva, ki je iz Pozze di Fassi, kjer je danes še trenirala, sredi popoldneva med sneženjem prišla v Maribor na novinarsko konferenco, na kateri se je zbralo ogromno gledalcev, ki so v živo spremljali pogovor sedme sile z najboljšo smučarko sveta.