Bencin

Simoncelli posthumno član motociklističnega hrama slavnih

STA/J.P.
30. 5. 2014, 15.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nesrečno preminulega italijanskega motociklista Marca Simoncellija so danes posthumno sprejeli v hram slavnih elitnega motociklističnega prvenstva motoGP. Simoncelli, ki se je ponesrečil 23. oktobra 2011 na tekmovanju za veliko nagrado Malezije, se je v motociklistični hiši slavnih pridružil ostalim največjim legendam tega športa.

Italijan je karavano motoGP zaznamoval s svojo karizmo, nadarjenostjo in dirkaškim slogom. Leta 2008 je v 250-kubičnem razredu osvojil naslov prvaka. Ko je leta 2010 napredoval v najvišji razred motociklizma, je zelo hitro napredoval ter osvojil dve uvrstitvi na zmagovalni oder in dva "pole positiona", nato pa je sledila nesreča, ki je pretresla motociklistični svet in milijone navijačev po vsem svetu. V vseh razredih motociklističnega prvenstva je osvojil 14 zmag, 31 stopničk ter 15 prvih startnih mest.

"SuperSic" je bil v motociklistično hišo slavnih sprejet pred dirko za veliko nagrado Italije v Mugellu na slovesnosti, ob navzočnosti očeta Paola. Simoncelli je 21. dirkač, ki je bil sprejet v motociklistični hram slavnih.