Šport

Dala ji je izobrazbo in ljubezen

A.C.
9. 8. 2014, 09.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Sara Isaković je ena najboljših slovenskih športnic, ki je kljub mladosti (stara je 26 let) nastopila na treh olimpijskih igrah, z dveh pa se je vrnila z medaljami. Pred leti se je odpravila v Ameriko študirat. Pred kratkim pa je povedala, da je njena ameriška pustolovščina končana.

KMA, osebni arhiv
»Kalifornija. Dala si mi več, kot lahko opišem z besedami – najboljšo izobrazbo, nepozabne kolege, plavalne izkušnje in dragocena prijateljstva. Uspelo mi je celo dobiti službo pomočnice raziskovalke v prestižnem laboratoriju za raziskovanje možganov. Najpomembneje pa je, da sem tu srečala moškega svojega življenja, ki ga vsak dan bolj ljubim. Kljub temu sem se odločila, da se preselim v Dubaj, k svoji družini in novim življenjskim pustolovščinam,« je povedala lepa športnica, ki je bila zelo ganjena, ko se je poslavljala od prijateljev in se lotila novega poglavja življenja.

V Kalifornijo se je preselila, ko je dobila štipendijo na prestižni univerzi Berkeley v San Franciscu. V Ameriki se je hitro dobro znašla. »Vse je izjemno dobro urejeno, imeli smo vrhunske razmere za študij in treninge. Sošolci, ki prihajajo z vsega sveta, so bili zelo v redu, odlično smo se razumeli, vsi smo bili zelo motivirani za študij in treninge,« je povedala in dodala, da ji je v prvih dneh novega življenja veliko pomagal plavalec Jernej Godec, ki je tudi študiral na tej univerzi in bil med najboljšimi študenti. Dobro se je razumela tudi s hrvaškim plavalcem Dujetom Draganjo, spoprijateljila pa se je tudi s srbskimi športniki. »Moja srbščina se je zelo popravila, tako da je bil oče, ki je po narodnosti Srb, kar malce ljubosumen,« je povedala v smehu športnica, ki je zelo navezana na družino.

Arsen Perić

Njen oče, pilot, je celo zaprosil za premestitev, da je vozil letalo na progi Dubaj–Los Angeles, da je lahko čim večkrat obiskal Saro. Tudi z bratom Galom, ki je študiral na Danskem, sta bila v pogostih stikih. Vse družinske niti pa je tako ali tako v rokah držala mama Rebeka. Vsa družina je bila srečna, ko jim je Sara marca povedala, da je srečala ljubezen svojega življenja. Novico, da sta par, sta s 30-letnim tunizijskim plavalcem Oussamo Melloulijem objavila kar na družabnem omrežju. Medtem ko je ona diplomirala na Berkeleyju, on študira na Univerzi Južna Kalifornija. Temnolasi mladenič je v svoji karieri nanizal odlične rezultate, je dvakratni svetovni prvak in olimpijski zmagovalec.