Nogomet

Zadnja ovira do uresničitve mariborskih sanj je Celtic

G.G./STA
8. 8. 2014, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Nogometaši Maribora se bodo v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili s škotskim prvakom, ki se je zaradi "birokratske" napake Poljakov uvrstil v naslednji krog tekmovanja. Legia iz Varšave je namreč gladko, doma s 4:1 in v gosteh z 2:0, odpravila povsem razglašeno ekipo Celtica. Toda na povratni tekmi so v igro poslali igralca, ki ni imel pravice nastopa, zaradi česar je bila tekma registrirana z rezultatom 3:0 za Celtic.

Preostali pari:
Salzburg - Malmö
Aalborg - Apoel Nikozija
Steaua - Ludogorec Razgrad
Slovan Brat. - Bate Borisov
Bešiktaš - Arsenal
Standard - Zenit St. Peterburg
Koebenhavn - BayerLeverkusen
Lille - Porto
Napoli - Athletic Bilbao

Mariborčani so si z zmago nad Maccabijem iz Tel Aviva že zagotovili nastopanje v evropskem tekmovanja. Ali bo to elitna liga prvakov ali evropska liga, v kateri so se lani prebili do šestnajstine finala, pa bo odvisno od razpleta dvoboja s Celticom, ki je po doslej prikazani igri najslabša ekipa v tem delu tekmovanj . Prve tekme 4. kroga kvalifikacij bodo 19. in 20. avgusta, povratne pa teden dni kasneje.

Maribor bo nujno potrebno prednost iskal že na prvi tekmi v Ljudskem vrtu.

Zahovič: Nadvlada nad zelo barvo je pri nas vedno bila in vedno bo

"Zavedamo se, da je Celtic klub s tradicijo. Da je velik klub z ogromnim številom navijačev. Škotski nogomet smo že spoznali, igrali smo z nasprotniki s Škotske. Je klub, ki si zasluži spoštovanje. Naša naloga je, da se temeljito pripravimo, analiziramo in naredimo vse, kar je v naši moči, da iztržimo pozitiven rezultat. Vemo, kaj si želimo," je po žrebu dejal trener Maribora Ante Šimundža.

"Celtic je ena najbolj tradicionalnih ekip na svetu in tudi ena najstarejših. Trenutno škotski nogomet sicer ni v idealnem stanju zaradi Glasgow Rangers, ki niso več v prvi ligi, s čimer je izgubil tudi Celtic. Je pa res, da ima ta ekipa na takšnih tekmah bogato zgodovino in veliko izkušenj. Ne bo lahko. A so tudi dejavniki v našo prid. Že barva njihovih dresov je dovolj zgovorna. Nadvlada nad zelo barvo je pri nas vedno bila in vedno bo. Sem optimist," je žreb ocenil športni direktor Maribora Zlatko Zahović in spomnil, da imajo Mariborčani v zgodovini dve zmagi nad Hibernianom, seveda pa tudi poraz z Rangers. "Odločali bodo milimetri, včasih tudi malo sreče. Celtic je v vlogi favorita, a tudi mi smo zelo samozavestni. Vliva nam jo naša ekipa," je še dejal Zahović.