Šport

Kopitar z odločilnim golom Kralje popeljal do zmage

STA/ mv
1. 5. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Hokejisti Los Angeles King so s 5:1 na gostovanju ugnali San Jose in si na sedmi, odločilni tekmi zagotovili nastop v drugem krogu končnice severnoameriške hokejske lige NHL.

Reuters

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je bil najboljši igralec tekme in je dosegel gol in podajo za končni uspeh in 4:3 v zmagah. Kralji so postali šele četrta ekipa v zgodovini lige, ki so se po treh zaporednih porazih s štirimi zmagami v nizu uspeli uvrstiti v nadaljevanje lige. Pred tem je to uspelo leta 1942 Torontu Maple Leafs, 1975 New York Islanders in 2010 Philadelphii Flyers. Za slednje sta tedaj igrala tudi Mike Richards in Jeff Carter, ki sta sedaj člana zasedbe iz Los Angelesa.

 

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je bil najboljši igralec tekme in je dosegel gol in podajo za končni uspeh in 4:3 v zmagah.

Kralji so postali šele četrta ekipa v zgodovini lige, ki so se po treh zaporednih porazih s štirimi zmagami v nizu uspeli uvrstiti v nadaljevanje lige. Pred tem je to uspelo leta 1942 Torontu Maple Leafs, 1975 New York Islanders in 2010 Philadelphii Flyers. Za slednje sta tedaj igrala tudi Mike Richards in Jeff Carter, ki sta sedaj člana zasedbe iz Los Angelesa.

jz/jz