Šport

Ali bo Kamničanom uspelo?

STA/M.J.
13. 1. 2014, 14.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Odbojkarji Calcit Volleyballa so po izpadu ACH Volleyja iz lige prvakov edini slovenski predstavnik v evropskih klubskih pokalih. Kamničani bodo jutri ob 20. uri v Kamniku gostili v zadnjih letih najboljšo estonsko ekipo Selver iz Tallinna v prvi tekmi osmine finala pokala challenge. Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Estoniji.

Arhiv calcit volleybal

Potem, ko so odbojkarji ACH Volleyja izpadli iz lige prvakov, prav tako pa se jim ni uspelo uvrstiti vsaj v pokal CEV, so Kamničani edini, ki na evropskem odbojkarskem zemljevidu rešujejo čast slovenske odbojke. Na dozdajšnjih štirih tekmah v pokalu challenge so odbojkarji Calcita zabeležili prav toliko zmag. V drugem krogu kvalifikacij so najprej izločili Jedinstvo iz Brčkega, v prvem krogu rednega dela tekmovanja pa brez izgubljenega niza še avstrijski Amstetten. Na poti do četrtfinala, kjer bi se v primeru še enega uspeha pomerili z italijanskim prvoligašem Latinom, jim zdaj stoji le še estonski Selver iz Tallinna, ki trenutno vodi v ligi Schenker, v kateri igrajo najboljše baltiške ekipe.

Varovance Marka Brumna ne čaka nič kaj lahka naloga, na drugi strani mreže jim bodo stali nasproti večkratni državni in pokalni prvaki Estonije, ki so letošnjo sezono začeli v pokalu CEV, vendar so že v prvem krogu naleteli na Duklo iz Liberca, ki je na obeh tekmah slavila s 3:0. Po selitvi v pokal challenge pa so v prvem krogu izločili Holding iz Gradca.

"Ko sem si podrobneje ogledal njihovo igro, sem prišel do spoznanja, da gre za veliko boljšo ekipo, kot sem sprva mislil. Gre za relativno visoko ekipo, in če držijo njihovi podatki, pa tu ne mislim na telesno višino igralcev, temveč na podatke glede višine njihovega skoka, so za razred višji od nas, tako da se nam ne obeta nič dobrega. Tudi tehnično niso slabi, kar pomeni, da bi lahko imeli resne težave. Zato bo zelo pomembno, kako bomo servirali. Naj se sliši še tako izrabljeno, dejstvo je, da brez dobrega servisa ne moreš zmagati tekme. Skratka, morali bomo igrati zelo dobro, če bomo želeli na povratno tekmo iti s prednostjo, ampak v tej sezoni nam je to nekajkrat že uspelo in zakaj nam ne bi tudi tokrat. Skušali bomo prikazati dobro odbojko in prav nihče od nas ne bi imel nič proti, če bi v Kamniku lahko gledali Latino. Da bi do tega prišli, bomo morali jutri zmagati s 3:0 ali 3:1, saj bi si tako na ta način na povratni tekmi zagotovili vsaj t. i. zlati niz," pred obračunom razmišlja trener Kamničanov Marko Brumen.

Strateg Kamničanov sicer še ne ve, ali bo lahko računal na sprejemalca Domna Kotnika, ki ima težave z bolečinami v hrbtu. S podobnimi težavami se sooča tudi korektor Tonček Štern.

V estonski ekipi so najbolj učinkoviti igralci korektor Hindrek Pulk, ki je v estonski reprezentanci rezerva Oliverju Vennu, nekdanjemu igralcu ACH Volleyja, moldavski reprezentant Dmitri Tucov in bloker Timo Tammemaa. Ob Pulku je v estonski reprezentanci še organizator igre Matti Keel.