Ostali športi

Boks: Mateja Rajterič Sloveniji prinesla medaljo!

BZS / J. P.
13. 1. 2014, 13.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Slovenija bo zopet zapisana v zgodovino slovenskega ženskega boksa! Mednarodni "3rd nation Women cup" - svetovni pokal priznan pod kategorijo »A« turnirja s strani svetovne boksarske zveze AIBA, je potekal 0d 8.-1 2.1.2014 v Vrbasu v Vojvodini.

BZS

Na tem mednarodnem turnirju, ki je Ietos s strani svetovne boksarske zveze AIBA pridobil status "A" turnirja, je bilo udeleženih 22 drzav iz celega sveta, med drugimi tudi športne velesile kot so Indija, Kazahstan, Rusija, Alžirija, Poljska, Nizozemska in še mnoge druge, je Slovenija osvojila bronasto medaljo!

V slovenskem boksarskem taboru so tekmovale:

JUNIORKA EMA KOZIN do 70 kg

ČLANICE: MATEJA RAJTERIČ d0 48 kg; MONIKA BOŽlCKO d0 51 kg; ANjA JABLOČNIK d0 54 kg; ANDREJA BEŠTER d0 57 kg

Dekleta so v ring stopila pod vodstvom Selektorja ženske reprezentance Yousef Hasan-a ter trenerja Rudolfa Pavlina, sicer tudi predsednika BZS.

BZS
Juniorka Ema Kozin je izgubila borbo proti močni nasprotnici iz Anglije, ki je pozneje tudi zmagala v finalu. Monika Božičko je morala priznati poraz proti Rusinji, Anja jabločnik je izgubila proti Francozinji, Andreja Bešter pa je izgubila proti nasprotnici iz Bolgarije.

Za Slovenijo je edini up že po prvih eliminacijah ostala Mateja Rajterič.

V osmini finala se je pomerila z domačinko iz Srbije in jo gladko premagala. S to zmago se je uvrstila v četrtfinale, kjer si je z odlično borbo proti nasprotnici iz Nizozemske priborila nastop v polfinale. Tu pa se je pomerila z Nemko.

"Borba za vstop v finale-je bila izjemna! Mateja se jo borila odlično in zopet dokazala, da sodi med najboljše na svetu! Polfinalna borba je bila izenačena in zares enakovredna, končna odločitev sodnikov pa je določila zmagovalko iz Nemčije. Mateja je imela 3 močne borbe – v katerih se je borila odlično – to je izjemno dober pokazatelj, da smo na dobri poti, saj jo letos čakata še evropsko in svetovno prvenstvo, ki bo hkrati tudi usmerjeno v naš končni cilj Olimpijske igre v Riu 2016!" je po Matejinih končanih 3 tekmah povedal njen trener Rudof Pavlin.

BZS
Pa vender je to izjemen zgodovinski uspeh, saj je Mateja Rajterič izmed 22 udelezenih držav ter 15 državami v kategoriji do 48 kg osvojila izjemno 3.mesto ter tako Sloveniji zopet prinesla medaljo!

Predsednik BZS Rudolf Pavlin čestita vsem tekmovalkam, ki so zastopale barve slovenske zastave in poudarja, da je bilo to tekmovanje letos še posebej izjemnega pomena, saj je bila konkurenca držav svetovnih velesil izjemno močna!

Mateja je po prejeti bronasti medalji podala izjavo: "Vesela sem, da sem že v začetku Ieta osvojila izjemen rezultat ter da sem v tako močni konkurenci osvojila bronasto medaljo! To je še en dokaz, da sem na pravi poti, saj se zopet domov vračam z medaljo, edino za Slovenijo! Odlična popotnica za sledeče evropsko in svetovno prvenstvo ter odličen pogled na usmerjene priprave na naš končni cilj – olimpijske igre 2016!"

Predsednik BZS Rudolf Pavlin je ponosen na vsa dekleta in verjame, da se bodo uspehi nadaljevali tudi v prihodnje ter dosegali še višji nivo!