Zimski športi

'Racmani' zmagali!

STA/M.J.
13. 1. 2014, 10.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najboljše moštvo severnoameriške hokejske lige NHL, Anaheim Ducks, je znova zmagalo. Ponoči je premagalo Detroit Red Wings z 1:0, edini zadetek je dosegel Andrew Cogliano. Za Anaheim je bila to 17. zmaga na zadnjih 18 tekmah.

Reuters

Eden ključnih mož pri zmagi Anaheima, pri katerem ni igral poškodovani zvezdnik Ryan Getzlaf, je bil vratar Jonas Hiller, ki je obranil vseh 22 strelov in tako še štirinajstič zaporedoma led zapustil kot zmagovalec dvoboja. Hkrati je dosegel tretji "shutout" sezone in 19. v karieri.

"Zmaga je to, kar šteje. Druge stvari zadevajo le igralca osebno. Lepo je, da si gradim ugled, toda zmaga ekipe je tisto najpomembnejše," je po dvoboju povedal švicarski reprezentant Hiller. Tega je pohvalil tudi soigralec Saku Koviu, ki je podal za zmagoviti gol: "Naši vratarji so odlični, posebej Jonas blesti v zadnjem času. Izkazal se je s kar nekaj izjemnimi in odločilnimi obrambami in vsem drugim tako vliva samozavest. Vemo, da tudi če igralci v polju nismo na najvišji ravni, imamo možnosti za zmago."

Ducks so sicer šele peto moštvo v zgodovini lige s 17 zmagami z 18 tekem. Anaheim ima trenutno 75 točk, tekmec iz zahodne konference in branilec naslova Chicago pa pet manj. Ponoči je slednji premagal Edmonton s 5:3 in prekinil niz treh porazov. Marian Hossa je svoj 35. rojstni dan praznoval ne le z zmago, temveč tudi z golom in podajo.

Na preostalih tekmah je Buffalo po kazenskih strelih z 2:1 zmagal v Washingtonu in prekinil niz 11 porazov v gosteh, New York Islanders so tudi po zaslugi dveh golov Kyla Okposa s 4:2 slavili v Dallasu, Toronto je po kazenskih strelih s 3:2 odpravil New Jersey, New York Rangers so bili s 4:1 boljši od Philadelphie, prve tri gole so dosegli v uvodnih desetih minutah, Minnesota pa je s 4:0 zmagala v Nashvillu. Novinec med vratnicama Minnesote Darcy Kuemper je do svojega prvega "shutouta" kariere prišel po zaslugi 23 obramb.