Zvezde

Razburljivo življenje po Talentih

A.C.
7. 1. 2015, 14.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

»Talente sem preživel z veliko vajami za vsak nastop, še posebno za polfinalnega in finalnega. Rekord v dolžini vaje sem s svojim mentorjem Sandijem Vovkom postavil v soboto, teden dni pred polfinalno oddajo, ko sva začela ob devetih zjutraj, domov pa sva se odpravila šele nekaj po osmi zvečer. Privoščila sva si le kosilo in čaj,« se spominja osemnajstletnik, ki je z nastopom v šovu zelo zadovoljen, prav tako njegovi starši in učitelj.

arhiv Lady

Mladenič si zmage pravzaprav ni želel premočno, saj bi imel na svoji pevski poti precej ovir, največja pa bi bila pogodba z založbo Menart. Stiven je bil edini, ki je ni podpisal, saj je precej omejujoča. Zanj pa akcije s finalnim nastopom v oddaji Slovenija ima talent ni bilo konec. Jasno mu je, da mu dejstvo, da je bil finalist SIT, ne bo prav nič pomagalo, če ne bo zdaj trdo zagrabil za delo in pri tem vztrajal.

»Zavedam se tudi, da se moram še precej naučiti in si nabrati še več kilometrine,« je realen. Redne vaje in nastopi so ga čakali že dan po finalu. Po novem letu bo snemal skladbe, s katerimi je nastopil v šovu, zatem pa še avtorske skladbe. Koledar ima že zapolnjen z nastopi, v načrtu pa ima še nekaj mednarodnih festivalov, kjer se bo poskušal uveljaviti v mednarodni konkurenci. Zaradi petja je začasno opustil igranje nogometa, ki je bil prej redno na njegovem urniku, želi pa si tudi igrati klavir.

V prihodnjih tednih se bo spet bolj posvetil šoli, kjer je imel krajši odmor, vendar so učitelji in sošolci razumevajoči ter ga podpirajo na njegovi poti.

Pomagali mu bodo, da bo lahko nadoknadil zamujeno in uspešno opravil šolske obveznosti. Njegov glasbeni učitelj Sandi pa je vesel, da je mladenič pojavljanje na Talentih sprejemal zelo zrelo in umirjeno, sicer z velikim veseljem in zadovoljstvom, a brez pretirane evforije. Na srečo ima nekaj kakovostnih izkušenj iz tujine, kjer natanko ve, kakšna je konkurenca, zato ostaja realen. Še najbolj je vznemirjen zaradi izjemne naklonjenosti in ogromnega števila oboževalk, ki so ga zasule tako po telefonu kot spletu in ki na nekaterih nastopih cvilijo in vreščijo, ko se pojavi.