Zvezde

Bine Volčič: Za uspešnim moškim stoji uspešna ženska

Tomaž Mihelič / Lady
7. 1. 2015, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Na prvi obisk v letu 2015 nas je povabil najbolj priljubljeni kuharski šef pri nas. Bine Volčič nam je predstavil svojo drago Katarino, ki je več kot samo njegova žena. V resnici je nekakšna šefinja njunega družinskega projekta, saj bosta na svojem izobraževalnem kulinaričnem portalu širila bogato kuharsko znanje. Zaupala sta nam, kako so z družino preživeli praznike in kaj vse ju čaka v letu, ki se ga že zelo veselita.

Andrej Križ

S fotografom Andrejem sva se odpravila v Kranj, kjer sta si v garaži obnovljene hiše svoj studio postavila Bine in Katarina Volčič. Kreativni dvojec nam je podrobneje predstavil svoj novi projekt, ki bo konec februarja ugledal luč sveta. Še prej bosta morala veliko ur posvetiti snemanju najrazličnejših receptov, ob posebnih priložnostih pa bodo kuharski tečaji potekali kar v živo, tako kot je poizkusni za božič.

»Postavi se nad mano, naj se vidi, da si ti glavna,« je prav nič šovinistično ukazal Bine in nas spravil v smeh.

Odzivi so bili proti pričakovanju veliki, kar je našima gostiteljema vlilo še več poguma in volje, neposredno pa sta se prepričala, da sta na pravi poti. »Katarina je moja nova šefinja,« se nam je pohvalil simpatični Bine, ki pred kamerami »pleše« po navodilih svoje drage. Prav ona je do potankosti izdelala scenarij za kuharski portal, skrbi za odnose z javnostjo, spremlja odzive in išče nove prijeme, s katerimi bi še obogatila prvi takšen projekt pri nas.

Med opazovanjem uigranega tima smo se lahko prepričali, da ničesar ne prepuščata naključju; celo snemalca sta izbrala iz že preverjene ekipe resničnostnega šova Gostilna išče šefa.

Posladkajmo se z Binetom
Po uvodni predstavitvi smo se zapodili v delo, saj je mojster za štedilnikom posebej za naše bralke in bralce pripravil sladico. »Čeprav so za nami prazniki bogato obloženih miz, je vedno čas za fantastično sladico, ki je otročje lahka za pripravo, hkrati pa vas nauči treh preprostih in uporabnih slaščičarskih tehnik – crème brûlée, crumble in meringe. Sladico sem pripravil tudi v sklopu božičnega kuharskega tečaja, ki je potekal v živo na najinem spletnem portalu.

Andrej Križ
Zakonca Volčič sta nam za zajtrk postregla z opojno kavico in slastnimi rogljički, nato pa sta se skupaj s snemalcem in asistentom zakopala v delo.

Z mano se je učilo kuhati okoli 250 'tečajnikov' iz vse Slovenije, ki so z navdušenjem sprejeli novo obliko predajanja kuharskega znanja. Vidim, da je to prava pot, saj je strokovno znanje tako res dostopno vsem. Prejel sem številne fotografije njihovih prazničnih jedi po mojih receptih in prepričan sem, da bodo naši 'šefi' in 'šefinje tudi v prihodnje pripravili krasne pojedine,« je poudaril priljubljeni kuharski mojster.

Prvič brez jelke
Za konec sta nam še zaupala, kako so preživeli slavnostni december, ki je bil pri Volčičevih še posebej naporen. »Letošnji december zaradi postavljanja novega izobraževalnega kulinaričnega portala poteka v norem delovnem tempu, zato z ženo v redkih prostih trenutkih energijo posvetiva otrokoma. Božič in silvestrovo smo preživeli pri družinskih prijateljih in si malo oddahnili od stresa, zato sem v tamkajšnji kuhinji igral le vlogo gosta.

Ker smo bili v teh dneh skorajda ves dan zdoma, je bilo podobno tudi za praznike in tako letos po dolgem času pri nas nismo postavljali smrečice. Okrasili smo obe otroški sobici in pridno pomagali krasiti jelko pri prijateljih ter pod njo postavili darila za vse,« je še dejal in nam namignil, naj ga od konca februarja kaj obiščemo na kuharskem portalu, kjer ne bo iskal šefa, ampak ljubiteljem najrazličnejših receptov razkrival svoje kulinarične skrivnosti.

Andrej Križ