Zvezde

Izpoved noseče Natalije Verboten: iskreno o nosečnosti

Andreja Comino / Lady
22. 12. 2014, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Letošnji prazniki bodo za Natalijo Verboten nedvomno nekaj posebnega. Ne samo zato, ker je njen prvorojenec Max že navihan štiriletnik, temveč tudi zato, ker bosta z možem Dejanom marca prihodnje leto drugič postala starša. Zato bo pevka prvič po več kot 20 letih novo leto praznovala doma.

Vito Tofaj

Natalija ima rada december. V tem mesecu praznuje tudi rojstni dan in god, pri srcu pa ji je posebno ozračje, ki ga ustvari v svojem domu. »Z Maxom in taščo Mariko smo se na december začeli pripravljati že septembra, ko smo začeli nabirati storže, lešnike, želod in orehe. Nabrano smo pobarvali s srebrno in zlato, dodali še nekaj cimetovih palčk ter suhih pomarančnih kolobarjev. Nastali so prekrasni okraski za naš dom. Lotili pa smo se tudi peke peciva in izdelovanja čestitk. Prazničnega vzdušja se ne da pričarati v hipu, temveč se je treba zanj truditi kar nekaj časa,« razlaga Natalija, ki prisega na okraske iz naravnih materialov in je letos s sinom naredila tudi prav poseben adventni venček. Všeč ji je, da se je veliko spretnosti naučil že v vrtcu, doma pa jih je ponovil. 

Vito Tofaj
Mali Max se je zelo veselil bratca.

»Trudimo se, da čim več ustvarjamo. Vsako nedeljo se veseli prižiganja nove sveče na adventnem venčku.« Pevka ima v teh dneh nekaj več prostega časa kot po navadi. Vajena je, da decembra dela več, in tega ne bi spreminjala. Po navadi je prosta le za božič, sicer pa za praznike vedno dela in se hkrati tako tudi najbolje zabava. »Letos je Dejan, ki se dogovarja za vse moje nastope in druge obveznosti, vse prilagodil mojemu sedmemu mesecu nosečnosti, tako da mi ostaja več časa za ustvarjanje prazničnega razpoloženja z Maxom in preživljanje praznikov v najožjem krogu družine.«

Vito Tofaj
Natalija in Dejan sta dobila drugega sina.

Prijetno s koristnim

Posebej so se pripravili na Miklavža. Max se je naučil pesmico, pospravil igrače in nastavil očiščene čevlje za darila. Z mamico sta obiskala številne prireditve za otroke, od gledaliških predstav do prihoda Miklavža in spusta dedka Mraza s Pohorja. Miklavž in parkelj pa sta malčka obiskala tudi doma. Potrkala sta na okno in Max jima je zrecitiral pesmico. Malček nestrpno pričakuje tudi prihod Božička in mu je že narisal risbico s svojimi željami. Zelo pa se veseli postavljanja jelke, ki jo bodo okrasili na predbožični večer. Obesil bo posebne okraske – snežinke in krogle, ki jih je nakvačkala babica Marika. Spretna Natalija pa rada združi prijetno s koristnim. Kadar ima kak krajši nastop ali pa poskrbijo za tehniko kakšne prireditve, si obenem ogledajo še predpraznična mesta po Sloveniji. Tako so obiskali Ljubljano, ki je čudovito okrašena, pa Ptuj, Celje, Velenje, Piran. Na pot se vedno odpravita tudi Max in Marika, ki si, medtem ko malčkovi starši delajo, ogledujeta mesto. Po nastopu pa to počnejo skupaj.

Vito Tofaj

Idealno sodelovanje z Dejanom

Čeprav pevko do poroda ločita le še dobra dva meseca, tega na prvi pogled ni opaziti. Trebuh se ji ni pretirano zaoblil, seveda pa pazi, da ni preveč vsega. Zdravniki so ji namignili, da spada med »starejše« nosečnice, zato ne pretirava z obveznostmi, vzame si dovolj časa za počitek, kar je ob navihanem štiriletniku Maxu včasih velik izziv. Potem ko je premagala začetne nosečniške težave, je zdaj spet polna energije. Le pri hrani ji še vedno marsikaj ne prija. Kljub temu pa se trudi jesti zdravo hrano, za kar poskrbi tast Zoran, ki ji vsak dan skuha kosilo. Zadnje nastope bo imela še zadnje tri dni pred novim letom, nato se bo umirila. Delo v podjetju bo normalno potekalo do začetka njenega porodniškega dopusta sredi februarja, potem pa se bosta sproti prilagajala razmeram. Vesela je podpore Dejana, o katerem pravi, da je krasen mož in poslovni partner. »Najino podjetje je najin službeni otrok, ki se hitro in pridno razvija, za katerega je treba skrbeti iz dneva v dan, od jutra do večera. Zelo rada delam, obožujem svojo službo, svojo družino pa še bolj. Za oba je že od začetka najine skupne poti družina na prvem mestu. Vse odločitve sprejemava skupaj, imava pa vsak svojo vlogo tako v zasebnem kot poslovnem življenju,« razlaga o skrivnosti svojega uspeha.

Vito Tofaj

Priprave za naprej

Ob novem letu se je tudi Natalija lotila obračuna z minulim in načrtovanja novega. »Največje presenečenje letošnjega leta je nepričakovana nosečnost, ker je bila možnost zaradi mojih številnih zdravstvenih težav na tem področju res zelo majhna. Z Dejanom sva se zavedala, da sva lahko presrečna, da imava Maxa, in sčasoma sva se sprijaznila, da bo ostal edinec. Potem pa naju je nepričakovana novica zadela kot strela z jasnega.« V hipu je na stranski tir potisnila praznovanje dvajsete obletnice javnega prepevanja. Nameravala je pripraviti kakšno glasbeno presenečenje, ki bi bilo začetek delovnega praznovanja pevskega jubileja. Po prvotnih načrtih bi praznovala na odrih po vsej Sloveniji. Vzdušje bi se preneslo tudi v leto 2015, ko slavi petnajsto obletnico uspešnice Rdeč ferrari. »Vmes je prišlo tudi povabilo za sodelovanje v gledališki predstavi, a življenje je imelo letos z mano drugačne načrte, tako da bom okrogli pevski jubilej tokrat proslavila z naraščajem, delovne načrte pa izpeljala malo pozneje,« se smeji in uživa v pripravah na novega družinskega člana.

Do zdaj so Maxu uredili in opremili sosednjo sobo in ga preselili tja, po novem letu pa se bodo pripravljali še intenzivneje. »Sobico, pohištvo in voziček že imamo. Od oblačil imam nekaj Maxovih stvari še spravljenih, veliko najbolj ohranjenih pa sem podarila, saj sem mislila, da jih ne bom več potrebovala. Nakupila bom oblačila in preostale potrebščine,« razlaga Natalija. S sinom se veliko pogovarjata o prihodu dojenčka, kako bo, ko bo prišel, gledata Maxove stare fotografije, previjata plišaste igrače, tako da se Max veseli bratca. Vsak dan se z njim pogovarja po trebuščku in mu nanj daje poljubčke. Za ime se bodo odločili po novem letu. »Trenutno ga kličemo Mini oziroma ga Max vsak teden kliče drugače, po imenu kakšnega prijatelja iz vrtca, junaka iz knjig in risank,« razlaga pevka, ki pa ne pozablja na dragocene trenutke v dvoje z možem. »Z Dejanom imava med tednom zase večere po osmi uri, ko Max zaspi. Takrat nadoknadiva vse za naprej in nazaj. Saj vidite, do česa naju je to letos pripeljalo,« se še zasmeji Natalija.