Vklop

VIKTORJI: Začelo se je!

K.S.
15. 1. 2015, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Viktorji so najprestižnejše slovenske medijske nagrade. Čas je za izbor viktorjev popularnosti 2014.

Arhiv Svet24

V tokratni številki Stopa začenjamo glasovanje za viktorje popularnosti, ki jih bomo podelili spomladi. Vabimo vas, da glasujete za svoje najljubše televizijskega in radijskega voditelja, radijsko postajo in glasbenega izvajalca oziroma glasbeno skupino. Vaše mnenje šteje.

Svoboden človek ima pravico do svojega mnenja. Tudi tisti, ki vsako leto kritizirajo izbor nagrajencev oziroma prireditev kot celoto. »Spet ena kuhinja.« Tovrstna mnenja pri nas ne naletijo na gluha ušesa. Kritika, če je konstruktivna, je vedno dobrodošla, saj nam pomaga, da postajamo boljši. Hkrati pa vemo, da z izborom nikoli ne bodo vsi zadovoljni. Kam pa bi prišli, če bi bilo tako. Različna mnenja, različni pogledi delajo družbo bogatejšo. Tudi našo medijsko sceno. Mar ni tako?

Ne zatiskamo si oči, ne živimo v idiličnem svetu in nismo naivni. Kjer so pomembne nagrade, so – recimo jim tako – neželeni poskusi vplivanja na glasovanje. Naša naloga je, da jih odkrivamo in preprečujemo, ne da bi s tem vplivali na voljo ljudi. Za to gre. Naj viktorja za popularnost dobijo tisti, ki so si ga po vašem mnenju v lanskem letu res zaslužili. Zakaj? Ker kipec ni nepomemben, pa čeprav se naša konkurenca trudi prikazati ga v takšni luči. Je priznanje, da je dobitnik delal prav, da ga ljudje cenijo, hkrati pa tudi spodbuda za naprej. Je tista pika na i, ki je v slovenskem medijskem svetu pomembna.

POŠLJITE SMS SPOROČILO:

VIK + kategorija + kadindat(ka) na številko 4567

TO (TV osebnost)
RO (Radijska osebnost)
GI (Glasbeni izvajalec)
RP (Radijska postaja)

Z glasovanjem ne boste včlanjeni v SMS klub!

Razmišljajte o presežnikih. O osebah ali projektih, ki so se v lanskem letu izkazali, so bili inovativni in so dvignili kakovost televizije, radia ali glasbe na višji nivo. Naj bodo ti nagrajeni z viktorjem popularnosti, kipcem, ki šteje. Razmislite, kdo so tisi, ki si zaslužijo vaš glas. Podelite ga z glasovnico, ki bo objavljena v revijah Stop, Jana in Lady ter časnikih Svet 24 in Ekipa, ali s poslanim kratkim sporočilom SMS. Kuponi bodo označeni z zaporedno številko kroga glasovanja in z datumom, do katerega veljajo. Po koncu prvega kroga glasovanja bomo prešteli glasove in dobili pet finalistov iz vsake kategorije za viktorje popularnosti. Takrat bo svoje glasove dodalo tudi uredništvo revije Stop. Peterica finalistov vsake kategorije se bo uvrstila v drugi krog, v katerem boste lahko izbirali le med kandidati, navedenimi na kuponu. Saj veste, zmagovalci viktorjev popularnosti bodo tisti, ki bodo v posamezni kategoriji prejeli največ glasov.