Zvezde

Kruta usoda Saše Gerdej: Od zvezdnice do zapornice

L. Ž./Lady
13. 1. 2015, 06.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Ko je pred dnevi odjeknilo, da je Saša Gerdej pristala za vrati ženskega zapora na Igu, marsikdo preprosto ni verjel, da novica drži.

Alenka Žavbi
Bavčar, čeprav poročen naj bi v devetdesetih ljubimkal z priljubljeno novinarko Sašo Gerdej.

Čeprav se je sprva le namigovalo, da je nekoč ena najbolj simpatičnih televizijskih voditeljic res pristala tako nizko, je zdaj že jasno, da novica drži. Ni sicer še znano, kaj natanko je zagrešila nekdanja lepotica, da je iz zvezdnice postala zapornica, je pa slišati, da ji v življenju zadnja leta ni bilo ravno postlano z rožicami.

Ker je vzorna zapornica, lahko konce tedna preživlja na prostosti.

Leta 2005 se je zadnjič pojavila na sceni, ko sta s kolegico Sašo Einsiedler, s katero sta veljali za neponovljiv tandem televizijskih voditeljic, Saša in Saška, vodili slovenski izbor za Evrovizijsko popevko, Emo. Potem pa ji je menda šlo samo še navzdol. 

Menda je imela težave z zdravjem, ni mogla najti službe, nekaj časa se je preživljala s pospravljanjem stanovanj, na koncu pa je baje delala kot strežnica v nekem zavodu. Tam naj bi bila zdaj 49-letna Saša zagrešila tudi tako veliko kaznivo dejanje, da so se nanjo spravili organi pregona in je pristala za zapahi. Na Igu se s preostalimi sojetnicami, med katerimi je najbolj znana propadla gradbena baronica Hilda Tovšak, menda dobro razume, čeprav ni več tako zgovorna, kot je bila nekoč.

Ker je vzorna zapornica, lahko konce tedna preživlja na prostosti. Slišati je, da se največkrat z avtobusom odpelje domov k mami. Kakor koli že, ni ji lahko, in Saši tako kot toliko njenih oboževalcev, ki je še niso pozabili, želimo, da se najde in si uredi lepše življenje.