Sprva še sončno, ...

Do sobote še suho vreme, v nedeljo sprememba

J.P./STA
1. 11. 2017, 09.15
Posodobljeno: 1. 11. 2017, 09.16
Deli članek:

Danes bo sprva povečini sončno, čez dan se bo od severa postopno zmerno pooblačilo in predvsem v severovzhodni Sloveniji bo občasno tudi pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 12, na Goriškem in ob morju do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Danes sprva povečini sončno, čez dan se bo od severa postopno pooblačilo.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji deloma sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, ob morju okoli 8, najvišje dnevne od 11 do 17 stopinj Celzija.

Obeti: V petek bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo v večjem delu Slovenije delno zjasnilo. V soboto bo spremenljivo do pretežno oblačno, več sonca bo na vzhodu. Spet bo zapihal jugozahodni veter. V nedeljo pa bodo na zahodu padle prve kaplje dežja.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Vremenske motnje se zadržujejo nad Atlantikom in severno polovico Evrope. Nad naše kraje z vetrovi zahodnih smeri priteka nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo predvsem v sosednji Avstriji in na Madžarskem zmerno od pretežno oblačno, precej oblačno bo tudi na območju severnega Jadrana. Drugod bo dokaj sončno. Jutri bo ob severnem Jadranu in v sosednjih pokrajinah Italije pretežno oblačno, drugod delno jasno. Pihal bo jugozahodni veter.

Biovreme: Vremenski vpliv bo ugoden.