Preskoki

Vremenski preobrat: temperature bodo vrtoglavo poskočile

T.L.
23. 8. 2017, 10.08
Posodobljeno: 23. 8. 2017, 10.21
Deli članek:

Če nas je zadnje dni zjutraj mrazilo, nam bo kmalu zelo vroče.

Bobo
Znova bo zelo vroče.

Če ste se v torek zjutraj zbudili v jesensko jutro, ko temperature v več slovenskih krajih niso dosegle niti 10 stopinj Celzija in domačega ognjišča raje niste zapuščali v natikačih in kratkih hlačah, se nam v naslednjih dneh obeta temperaturni preobrat. Temperature bodo namreč znova presegle 30 stopinj Celzija, na sosednjem Hrvaškem pa celo opozarjajo pred novim vročinskim valom.

Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo v Sloveniji že v četrtek temperature povzpele nad 30 stopinj Celzija, medtem ko bo danes prevladovalo pretežno jasno vreme z občasno zmerno oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Četrtek bo sončen, najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju 17, najvišje dnevne od 27 do 32 stopinj Celzija. Pozno popoldne predvsem v hribovitem svetu ni povsem izključena kakšna kratkotrajna ploha ali nevihta. 

Tudi v petek in soboto se bo nadaljevalo sončno in vroče vreme, verjetnost popoldanskih neviht pa bo zelo majhna. Tudi v petek in soboto bomo presegli 30 stopinj Celzija, s tem, da se bo konec tedna ponekod živo srebro povzpelo celo do 35 stopinj Celzija.

Tudi na sosednjem Hrvaškem bo dopustnikom vroče, saj za konec tedna napovedujejo 35 stopinj Celzija, ob začetku novega tedna pa celo nov vročinski val.