Po odjugi minus in sneg

Sneg tudi do nižin, na Primorskem burja do 120 km/h

T.L./STA
6. 2. 2017, 07.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaradi močnih padavin lahko tudi posamezni vodotoki zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji porastejo prek opozorilnih pretokov in se razlijejo.

Profimedia
Ko se srečata dež in sneg. Nič prijetnega.

Na Primorskem bo danes pihala zmerna burja, ki se bo sredi dneva, popoldne in zvečer krepila. Takrat bo v sunkih dosegala hitrosti od 100 do 120 kilometrov na uro. V drugem delu noči na torek bo začela slabeti. Vreme bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne od severozahoda postopno slabele, je zapisano na spletni strani Agencije RS za okolje.

Meja sneženja bo večinoma na okoli 500 metrih nadmorske višine, ponekod pa se bo ob močnejših padavinah spustila tudi do nižin. Zapihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija. Najvišje dnevne pa med 0 in 3, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Zaradi močnih padavin lahko posamezni vodotoki zlasti v zahodni, južni in osrednji Sloveniji porastejo prek opozorilnih pretokov in se razlijejo. Visoke vode se bodo ohranjale tudi v torek, ko bodo močneje porasli tudi vodotoki na vzhodu, še napovedujejo na Arsu.