Pogled naprej

Meja sneženja se bo spustila. Nas lahko preseneti sneg?

T.L.
9. 10. 2016, 18.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Brez skrbi, nismo še zakorakali v zimo, bo v ponedeljek in torek meja sneženja na okoli 1000 metrov nad morjem.

Profimedia
Meja sneženja bo na okoli 1000 metrih nad morjem.

Medtem ko je Kredarica že "tradicionalno" pobelil sneg  - v noči na nedeljo ga je zapadlo osem centimetrov - v Agenciji za okolje (Arso) napovedujejo za ponedeljek in torek mejo sneženja na okoli 1000 metrov nad morjem. No, preden pa "zimski navdušenci" začnejo z odpiranjem steklenic šampanjca, je potrebno upoštevati še naslednjo informacijo Arsa: da padavin ne bo veliko.

Delovni teden bomo začeli z oblačnim vremenom, jutro pa bo hladno. Dopoldne bo na jugu začelo deževati, rahel dež se bo čez dan počasi razširil nad večino Slovenije. Malo več padavin bo v južnih krajih, v Prekmurju, ob morju ter na severozahodu pa bo do večera ostalo povečini suho, napovedujejo še v agenciji.

Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, tudi v notranjosti Slovenije bo ponekod zapihal severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. 

Tudi v torek bo oblačno, manjše padavine bodo do večera povsod ponehale. Na Primorskem bo povečini suho in občasno delno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja, ki bo v noči na sredo ponehala.