Nevihte in ohladitev

Preverite, kje je velika nevarnost toče

R.T.
13. 7. 2016, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dele države so že zajele nevihte, padala je tudi toča.

www.meteo.si
Toča še grozi delom države.

Trenutno je največja verjetnost toče na Bovškem, v Podravju, na Zgornjesavskem in Savinjskem

Padavine z nevihtami se bodo v noči na četrtek razširile na vso Slovenijo. V četrtek se bodo razmere umirile, spremenljivo oblačno bo, z občasnimi krajevnimi padavinami, ki bodo bolj pogoste v južni polovici države. Občutno se bo ohladilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem okoli 17, najvišje dnevne od 17 do 20, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

V petek bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo ponekod nastale krajevne plohe. Pihal bo severovzhodnik. V soboto bo na vzhodu nekaj več oblačnosti, drugod bo prevladovalo sončno vreme.

Poplavijo lahko hudourniki

Danes popoldne in v noči na četrtek lahko hitro in močno porastejo manjše reke in hudourniki. Vodotoki s povirjem v Kamniško-Savinjskih Alpah in Karavankah, na Pohorju, Kozjaku in tudi drugod v severovzhodni Sloveniji lahko večkrat porastejo in poplavijo na območju pogostih poplav. Manjša razlivanja so možna tudi drugod po državi. 

Ob povečanem dotoku iz sosednje Avstrije bo močneje naraščala tudi reka Drava. V noči na četrtek in v četrtek so ob njeni strugi možna manjša razlivanja. V četrtek bo močneje porasla tudi reka Mura.