Sprejem

Potrjeno: očima umrle Arine napadli v priporu

R.T.
13. 7. 2016, 14.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Včeraj smo poročali, da naj bi bil osumljeni očim kmalu po prihodu v pripor v stavbi ljubljanskega zapora in pripora na Povšetovi ulici v Ljubljani deležen »posebnega sprejema«.

Facebook
Morilca deklice Arine

Pisali smo, da naj bi med sprehodom po zaporniškem dvorišču do njega pristopil mlajši obsojenec in mu prisolil nekaj klofut, za kar naj bi od naročnikov napada dobil nekaj cigaret. Arininemu očimu M. J. so nato v bran stopili pazniki in ga strpali v samsko sobo.

M24
Več kot tisoč ljudi je preminulo deklico pospremilo na zadnji poti.

Ne klofute, brca

Po poročanju spletnega portala Žurnal24 naj bi po prihodu v pripor 5. julija osumljenca med skupinskim sprehajanjem na dvorišču zapora drug zapornik brcnil v vrat (zaporniki imajo pravico, da so zunaj dve uri na dan). Očim zdravniške pomoči po napadu ni potreboval.

Osumljencu so omogočili, da na sprehode hodi sam, a ostaja v sobi, verjetno iz strahu pred novimi napadi. Drugi zaporniki mu namreč iz svojih sob neprestano grozijo, česar pa ne morejo preprečiti.

Pravosodni policisti pri ustrahovanju po besedah Jožeta Podržaja, generalnega direktorja Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij, ne sodelujejo.

Več mesecev trpljenja

Komaj dve leti stara Arina iz Jesenic je umrla za posledicami poškodb, ki jih je utrpela med bivanjem pri mami in očimu. Nasilje je trajalo več mesecev. Človeka, ki bi morala zanjo skrbeti, a sta počela ravno nasprotno, sta minulo soboto le poiskala pomoč. Z Jesenic so jo takoj prepeljali v UKC Ljubljana, a je zanjo že bilo prepozno. Minuli ponedeljek je umrl v Pediatrični bolnišnici.

Od nje se je v petek poslovila velika množica ljudi.