Vreme

Deževalo in grmelo bo

STA
9. 1. 2016, 09.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji se bodo padavine popoldne in zvečer krepile. Meja sneženja bo med 1200 in 1700 metri nad morjem. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 8, ob morju do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia
Ponekod lahko občasno rahlo naletava sneg.

Ponoči se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, lahko tudi zagrmi. Največ padavin bo v zahodni polovici države, zlasti v hribovitih predelih. Meja sneženja se bo do jutra prehodno nekoliko znižala. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, ob morju okoli 9 stopinj Celzija.

Jutri bo sprva oblačno. Padavine bodo zjutraj in dopoldne od zahoda ponehale. Čez dan se bo predvsem v severovzhodnih krajih delno zjasnilo, na zahodu pa bo občasno spet rahlo deževalo. Padavine se bodo zvečer okrepile in prehodno razširile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1000 in 1600 metri. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 3, ob morju do 12 stopinj Celzija.

V noči na ponedeljek bodo padavine večinoma ponehale, predvsem na vzhodu se bo oblačnost trgala. V ponedeljek čez dan pa bo od zahoda spet začelo deževati, vmes bo lahko tudi zagrmelo. Do torka zjutraj bodo padavine ponehale in delno se bo zjasnilo.