Vreme

Ljubljanska kotlina danes obsojena na meglo

STA
12. 12. 2015, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Danes bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo po nekaterih nižinah megla, ki bo predvsem v Ljubljanski kotlini lahko vztrajala večji del dneva.

Nikola Miljković
Megla ali nizka oblačnost se bo začela pojavljati tudi ob morju in v nižjih delih Primorske.

Megla ali nizka oblačnost se bo začela pojavljati tudi ob morju in v nižjih delih Primorske. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okrog 0, drugod od 4 do 7, na Primorskem do 9 stopinj Celzija.

Jutri se bo na Primorskem in Notranjskem pooblačilo. Drugod bo sprva sončno z jutranjo meglo po nižinah, čez dan pa se bo oblačnost pomaknila tudi proti osrednjim krajem. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 0, v alpskih dolinah do -9, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 5 do 10 stopinj Celzija.

Vremensko najbolj občutljivi bodo predvsem v severni polovici Slovenije imeli manjše vremensko pogojene težave, priporočena je večja previdnost.

Obeti: V ponedeljek in torek bo pretežno oblačno, le v severnih krajih bo občasno nekaj več sončnega vremena.

Vremenska slika: Nad južno polovico Evrope in Sredozemljem vztraja območje visokega zračnega tlaka. Šibka vremenska fronta se pomika preko osrednje Evrope. Z zahodnimi vetrovi nad naše kraje priteka v višinah prehodno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo sončno z občasno povečano oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj in ponekod tudi dopoldne megla ali nizka oblačnost. Tudi ob severnem Jadranu bo ponekod megleno. Jutri bo ob Jadranu pretežno oblačno, v Kvarnerju bo občasno lahko rahlo rosilo. Drugod bo deloma sončno z dopoldansko meglo po nižinah. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodnik.