Slovenija

450.000 evrov za državne proslave v prihodnjem letu

STA
12. 12. 2015, 09.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Vlada je na zadnji seji potrdila koledar državnih proslav za leto 2016. V letu, v katerem bomo obeležili četrt stoletja samostojne države, je iz proračuna ministrstva za kulturo za državne proslave predvidenih 450.000 evrov.

facebook
Vlada je potrdila koledar državnih proslav, ki ga je pripravil koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve.

Vlada je potrdila koledar državnih proslav, ki ga je pripravil koordinacijski odbor za državne proslave in prireditve. V proračunu ministrstva za kulturo je za leto 2016 na proračunski postavki za državne proslave predvidenih 450.000 evrov. Iz tega proračuna bo v večjem delu financirana tudi proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti, ki bo na sporedu 23. decembra, manjši del sredstev pa bo namenjen tudi nekaterim aktivnostim ob praznovanju 25-letnice samostojnosti.

Program državnih slovesnosti za leto 2016 sicer obsega počastitev Prešernovega dneva, dneva upora proti okupatorju, dneva državnosti, dneva suverenosti, dneva samostojnosti in enotnosti ter 25. obletnico sprejema ustave.

Praznikov združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom, vrnitve Primorske k matični domovini, dneva reformacije ter dneva Rudolfa Maistra pa prihodnje leto ne bomo obeleževali z državnimi proslavami. Je pa koordinacijski odbor kot pomoč organizatorjem proslav ob teh praznikih predvidel njihovo sofinanciranje.