Vreme

Še bo pasje vroče

STA
11. 6. 2015, 09.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Danes bo sprva precej jasno, čez dan bo nastalo nekaj kopaste oblačnosti. Popoldne bo predvsem v hribovitem svetu zahodne ter v severni Sloveniji možna kakšna ploha ali nevihta. Ponekod bo čez dan zapihal jugovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo precej jasno, popoldne ponekod občasno zmerno oblačno. Sredi dneva bo začel pihati jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, v alpskih dolinah in v mraziščih Notranjske okoli 10, najvišje dnevne pa od 28 do 33 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri sončno. Danes popoldne bo predvsem v Alpah in vzdolž Dinarskega gorovja možna kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega tlaka. Severno od Alp se zadržuje oslabljena vremenska motnja. S šibkimi jugovzhodnimi vetrovi priteka nad naše kraje postopno spet bolj topel zrak.

Obeti: V soboto bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa spremenljivo oblačno. Popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Pogostejše in verjetnejše bodo v zahodni polovici Slovenije, na vzhodu jih večinoma ne bo. Še bo pihal jugozahodnik.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo večinoma ugoden, le sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Priporočeno je pitje zadostnih količin tekočine, uživanje lahke hrane, sredi dneva in popoldne pa se je priporočljivo izogibati večjim telesnim naporom na prostem.