Vreme

Oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo

STA/M.J.
5. 12. 2014, 09.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Danes in jutri bo oblačno, ponekod bo občasno še rahlo deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki se bo jutri popoldne nekoliko okrepila. Meja sneženja bo danes na okoli 1800 metrih nadmorske višine, jutri pa med 500 in 800 metri, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 4, v Vipavski dolini in ob morju okoli 7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Primorskem od 8 do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri pretežno oblačno, občasno bo ponekod še rahlo deževalo. Ob severnem Jadranu bo pihala povečini šibka burja.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je plitvo ciklonsko območje. V višinah se nad našimi kraji ob šibkih vetrovih zadržuje razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo bo na zahodu zmerno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bodo občasno še rahle padavine. V ponedeljek bo suho z obdobji sončnega vremena. Na Primorskem bo oba dneva pihala povečini šibka burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Občutljivi ljudje bodo še imeli vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki, moteno bo spanje. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.