Vreme

Pretežno jasno bo

M.J.
23. 11. 2014, 10.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes in jutri bo pretežno jasno. Po nižinah v notranjosti Slovenije se bo ponekod tudi večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost, ki sega do nadmorske višine okoli 800 metrov. Najnižje jutranje temperature bodo od - 2 do 3, ob morju okoli 5, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Najvišje dnevne v krajih z dolgotrajno meglo od 2 do 6, v krajih s sončnim vremenom pa od 8 do 12, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih zahodno od nas, ob Jadranu in na območju Alp bo precej jasno, drugod bo po nižinah marsikje večji del dneva megleno.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in Balkanom je območje visokega zračnega tlaka. Ob šibkih vetrovih se pri nas v spodnjih plasteh ozračja zadržuje dokaj vlažen zrak.

Obeti: V torek bo v zahodnih krajih pretežno jasno, drugod bo večinoma oblačno ali megleno. V sredo se bo pooblačilo tudi na zahodu.

Napoved vpliva vremena na počutje: Splošni vremenski vpliv bo ugoden, le v krajih z dolgotrajno meglo ali nizko oblačnostjo se bodo pri najbolj občutljivih pojavljale manjše vremensko pogojene težave.