Vreme

Na zahodu in jugu spremenljivo do pretežno oblačno, drugod deloma sončno

STA/J.P.
14. 10. 2014, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo predvsem na zahodu in jugu Slovenije spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, lahko tudi posameznimi nevihtami. Drugod bo deloma sončno z občasno povečano oblačnostjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Profimedia

Jugozahodnik bo nekoliko oslabel. Najvišje temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija.

Jutri bo tudi na vzhodu več oblačnosti. Padavine, deloma plohe ali nevihte, se bodo pojavljale predvsem v zahodnih, južnih in deloma osrednjih krajih. Krajevno bodo možni tudi močnejši nalivi. Drugod po Sloveniji bo padavin manj. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo več oblačnosti zahodno in južno od nas z občasnimi krajevnimi padavinami, na vzhodu bo sončno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Jutri bo pretežno oblačno, predvsem zahodno in južno od nas se bodo pojavljale padavine, deloma plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki deloma vpliva tudi na vreme pri nas. Z jugozahodnim vetrom bo pritekal k nam za spoznanje hladnejši in prehodno nekoliko manj vlažen zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in v četrtek sprva še posameznimi nevihtami. Padavine bodo pogostejše na zahodu.

Napoved vpliva vremena na počutje: Pri najbolj občutljivih se bodo čez dan še pojavljale vremensko pogojene težave. Vremenska obremenitev se bo ponovno okrepila proti večeru, spanje v noči na sredo bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.