Vreme

To je to, kar smo imeli od poletja. Konec ga je..

M.J.
11. 8. 2014, 14.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno, več oblačnosti bo le v zahodnih, hribovitih krajih. Pihal bo jugozahodni veter. Izjemoma lahko ob naši severni meji popoldne ali zvečer nastane kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo od severovzhoda pooblačilo, v severni in osrednji Sloveniji bo nastalo nekaj ploh. Jutri bo v notranjosti Slovenije pretežno oblačno, občasno bodo možne krajevne padavine, deloma plohe in posamezne nevihte. Več sonca bo v južnih krajih. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 22, najvišje dnevne od 22 do 27, na Primorskem in v jugovzhodnih krajih okoli 30 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes prevladovalo sončno in vroče vreme, predvsem na območju Alp in severno od njih bo nastalo nekaj ploh ali neviht. Jutri bo ob Jadranu sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad južno in vzhodno Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla zahodne Alpe in se počasi pomika proti vzhodu. Pred njo danes k nam od jugozahoda še priteka topel in dokaj suh zrak.

Obeti: V sredo bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo. Spet se bo okrepil jugozahodni veter. V zahodnih krajih se bodo začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo zvečer in v noči na četrtek razširile nad večji del Slovenije. V četrtek bo zmerno do pretežno oblačno. V notranjosti Slovenije bodo občasno še krajevne padavine. Osvežilo se bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Najbolj občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki, pogostejši bodo tudi glavoboli in migrene. Moteno bo njihovo spanje v noči na torek. Po nekaterih nižinah bo popoldne povečana toplotna obremenitev.