Črna kronika

Neverjetno! Triletna deklica 11 dni sama preživela v gozdu

M.J.
11. 8. 2014, 14.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Triletna deklica je v sibirskem gozdu, kjer mrgoli medvedov in volkov preživela kar 11 dni. Za to se ima zahvaliti svojemu psu, ki jo je grel teden dni in se domov vrnil po pomoč. Deklica je jedla borovnice in pila vodo iz reke.

Youtube

Glede na to, da je sibirski gozd izredno nevarno območje, so bile njene poškodbe le piki komarjev in praske na nogah. Deklica se je iz hiše v Jakutsku odpravila proti gozdu odpravila s svojim psom, saj je želela slediti svojemu očetu, ki je odšel v oddaljeno mesto. Oče ni opazil, da mu hči s psom sledi, zaradi česar sta se hči in pes kmalu izgubila. Ko je po štirih dneh mama vzpostavila stik z očetom, sta šele opazila, da se je hči izgubila. Takoj sta prijavila njeno izginotje.

Youtube

Iskanje s helikopterjem je bilo oteženo, saj je Katarina svoje zaklonišče naredila v visoki travi. In ko se je pes vrnil domov, so se reševalci odpravili na pomoč in jo s pomočjo psa tudi našli. In kljub temu, da so bile njene možnosti za preživetje minimalne, je uspela preživeti zahvaljujoč instinktom svojega psa.