Vreme

Pripravite se na plohe in nevihte

STA/J.P.
3. 8. 2014, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Danes bo v zahodni in južni Sloveniji spremenljivo oblačno, drugod pa dopoldne še precej jasno. Sredi dneva se bodo v zahodnih krajih začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki bodo popoldne možne tudi drugod. Manj verjetne bodo na severovzhodu. Zapihal bo jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Na severovzhodu Slovenije bodo prve plohe možne že zjutraj in dopoldne, sredi dneva in popoldne pa bo nekaj krajevnih ploh in neviht nastalo tudi drugod v notranjosti države. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 24 do 29 stopinj Celzija.

Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, v vzhodnih krajih do 30 stopinj Celzija. 

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo precej jasno, le v sosednjih krajih Italije ter ob severnem Jadranu bo že zjutraj nekaj oblačnosti. Čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, le v krajih vzhodno od nas bo večinoma sončno. Jutri bo več sonca ob Jadranu, drugod bodo predvsem popoldne spet nastale plohe in nevihte. 

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji slabi. V višinah priteka k nam od jugozahoda razmeroma topel in vlažen zrak. 

Obeti: V torek bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. V sredo bo dopoldne dokaj jasno z nekaj jutranje megle. Popoldne bo deloma sončno s kakšno kratkotrajno ploho ali nevihto. 

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo v nedeljo prehodno povečala. Občutljivi ljudje bodo imeli vremensko pogojene težave, ki bodo pogostejše v drugi polovici dneva. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.