Vreme

Čaka nas čudovit vikend

STA
5. 6. 2014, 10.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, vmes bo lahko tudi zagrmelo. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo zjasnilo, jutri bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo možne tudi posamezne nevihte. Jutri bo povečini jasno, v Alpah bodo popoldne možne posamezne nevihte.

Vremenska slika: Nad zahodno in srednjo Evropo je plitvo ciklonsko območje z oslabljeno fronto, ki bo danes vplivala tudi na vreme pri nas. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam v višinah nekoliko toplejši in bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo sončno in zelo toplo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V noči na petek bo obremenitev oslabela. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.