Vreme

Vreme: Sončno s spremenljivo oblačnostjo

STA/ mv
31. 5. 2014, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo dopoldne sončno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastale bodo posamezne kratkotrajne plohe ali nevihte. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Predvsem v vzhodnih in osrednjih krajih bodo možne posamezne plohe. Ponekod bo še pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 3, najvišje dnevne od 17 do 21, na Primorskem okoli 23 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo precej jasno, sredi dneva in popoldne pa spremenljivo oblačno s posameznimi plohami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter. Jutri bo zmerno, v krajih vzhodno od nas tudi pretežno oblačno. Predvsem na severu Hrvaške bo občasno rahlo deževalo.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in vzhodnim Balkanom je ciklonsko območje, nad zahodno Evropo pa območje visokega zračnega tlaka, ki sega vse do Alp. Od severa doteka k nam v višinah razmeroma hladen zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo dopoldne dokaj jasno, popoldne pa bo ob deloma sončnem vremenu nastalo nekaj krajevnih ploh. Postopno bo nekoliko topleje.

Napoved vpliva vremena na počutje: V soboto bodo z vremenom povezane težave manj pogoste zjutraj, čez dan pa se bodo ponovno pojavljale pogosteje. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na soboto bo moteno. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.