Slovenija

Sramota v Hrastniku

p.r.
31. 5. 2014, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

To je zgodba o majhnosti. Hrastnik je majhno mesto, kjer vsak ve vse o vseh. V Hrastniku je doma tudi Petra, ki je pred več kot desetletjem zašla v svet drog. To, da jo vsi poznajo, je dodatna ovira, ki jo bo morala prestopiti na poti k ozdravljenju.

flickr

Zasvojeni pogosto počnejo neumnosti, pogosto zagrešijo kakšno dejanje, ki ni sprejemljivo in ki je v nasprotju z zakoni. Tudi Petra je to počela in za to mora odgovarjati. Sodišče je ocenilo, da lahko dolg državi poravna z družbenokoristnim delom. In zgodba je šla takole: Center za socialno delo Hrastnik se je, ker ima javno pooblastilo, obrnil na sedem hrastniških ustanov, kjer občani lahko opravljajo družbenokoristna dela. Ravnateljica Vrtca Hrastnik, Slavica Pavlič, jim je odgovorila, da Petro vzamejo za čiščenje, urejanje okolice, razdeljevanje hrane. Zdravnica je ocenila, da je Petra primerna za to delo v vrtcu. Potem pa se je zapletlo.

Zakaj Petra še danes plačuje za svoje grehe iz preteklosti in kaj ji očitajo sovaščani, prberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!