Vreme

Proti večeru krajevne plohe in nevihte

N.J.
23. 5. 2014, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes se bo od zahoda postopno pooblačilo, proti večeru se bodo v zahodni Sloveniji začele pojavljati krajevne plohe in posamezne nevihte, ponoči pa bodo manjše padavine občasno tudi ponekod drugod.

Pihal bo južni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28 stopinj C

Jutri bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, nastalo bo nekaj ploh in neviht. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 16, na vzhodu do 18, najvišje dnevne od 23 do 28 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo v sosednjih krajih Italije spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Popoldne in zvečer se bo pooblačilo tudi drugod, krajevne plohe in nevihte bodo ponoči tudi v krajih južno in severno od nas. 
Jutri bo ob Jadranu precej jasno, drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, predvsem v krajih severno in vzhodno od nas bodo plohe in nevihte.

Vremenska slika

Nad vzhodno Evropo in južnim Balkanom je šibko območje visokega zračnega tlaka. Vremenska fronta se preko Alp počasi pomika proti vzhodu, z jugozahodnikom k nam priteka topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti

V nedeljo in ponedeljek bo dopoldne delno jasno, popoldne spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami.