Vreme

Občutljivejše čakajo pogostejši glavoboli!

STA/N.J.
19. 5. 2014, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo v zahodni Sloveniji spremenljivo do pretežno oblačno, v zgornjem Posočju bo občasno rahlo deževalo. Drugod bo sprva kar precej jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 24 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

examiner.com

Jutri bo precej jasno, le na območju zahodnih Julijskih Alp in ponekod na severnem Primorskem bo bolj oblačno. Še bo pihal južni do jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 20 do 25 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v severni Italiji ter v zahodni Hrvaški spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem v severni Italiji bodo občasno krajevne padavine. Drugod bo sončno s kakšno ploho predvsem v krajih severno od nas. Ponekod bo pihal jugozahodnik, ob Jadranu jugo.
Jutri bo sončno vreme, le v hribih severne Italije bo nekaj oblačnosti.

Vremenska slika: Nad zahodno Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Višinsko jedro hladnega zraka, ki se je zadrževalo nad Balkanom, je že precej oslabelo in se počasi pomika proti severovzhodu. Z jugozahodnim vetrom priteka k nam toplejši in postopno bolj suh zrak.

Obeti: V sredo in četrtek se bo nadaljevalo sončno in še toplejše vreme. Še bo pihal jugozahodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremensko občutljivi ljudje bodo v ponedeljek še imeli značilne vremensko pogojene težave, glavoboli bodo pogostejši, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Priporočena je večja previdnost.