Vreme

Vreme: Oblačno s krajevnimi plohami

STA
30. 4. 2014, 09.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo sprva delno jasno, po nekaterih nižinah bo zjutraj megla. Čez dan bo več oblačnosti, popoldne se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Arhiv Svet24

Jutri bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, še bodo nastajale plohe in nevihte. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 11, v alpskih dolinah okoli 4, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in severnim Sredozemljem je območje nizkega zračnega tlaka. Od severovzhoda doteka k nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, na zahodu države tudi pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bodo padavine, deloma plohe in nevihte. V soboto bo oblačno s padavinami. Vmes bo tudi zagrmelo. Nekoliko bo hladneje, pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: V sredo bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, ki bodo pogostejše sredi dneva, popoldne in zvečer. Okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na četrtek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.