Vreme

Vreme med prazniki ne bo prijazno

STA/M.J.
28. 4. 2014, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, na severovzhodu občasno delno jasno. V Prekmurju bo čez dan povečini suho, drugod se bodo pojavljale krajevne padavine. Ponekod bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem šibka burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem in v Prekmurju do okoli 21 stopinj Celzija. Jutri bo spremenljivo oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma plohami. Pogostejše bodo popoldne, ko bodo tudi posamezne nevihte. Ponekod bo pihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do 14, najvišje dnevne pa od 15 do 21 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Na Madžarskem in v vzhodni Avstriji bo delno jasno in povečini suho. Drugod bo prevladovalo pretežno oblačno vreme z občasnimi krajevnimi padavinami. Ob severnem Jadranu bo prehodno zapihala šibka burja. Jutri bo spremenljivo vreme z občasnimi krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami.

Vremenska slika: Nad severnim Sredozemljem in zahodnim Balkanom je plitvo območje nizkega zračnega tlaka. Od vzhoda priteka k nam vlažen zrak.

Obeti: V sredo in četrtek se bo nadaljevalo spremenljivo oblačno vreme, pojavljale se bodo krajevne plohe in predvsem popoldne tudi posamezne nevihte.

Napoved vpliva vremena na počutje: V ponedeljek se bodo pri občutljivih ljudeh pojavljale z vremenom povezane težave, ki se bodo kazale predvsem z okrepljenimi bolezenskimi znaki. Priporočajo dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.