Črna kronika

Šokantno! Ribič Karel v Dravi, kjer ribe najbolj prijemljejo, našel mrtvo žensko

G.T.
28. 4. 2014, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Vurberžan Karel Lampreht, strasten ribič, si bo nedavni jutranji ribolov v »slepem« rokavu Drave, nedaleč stran od njegovega doma, ki mu predstavlja predvsem sproščanje in zabavo, zagotovo zapomnil. Na delu struge, kjer ščuke najbolj prijemajo, je kakšen meter pod vodno gladino opazil neobičajen večji predmet.

Foto: Gabrijel Toplak, Jernej Drozg

»Bilo je zjutraj, okoli 6.30, ko sem pomislil, da je spet nekdo nekaj odvrgel v strugo. Voda je tukaj globoka približno meter in pol, je tudi precej kalna, zato je bilo težko oceniti, kaj v resnici plava v njej. Pred leti sem tukaj z ribiško palico iz vode potegnil celo vrečo, v kateri je bila mrtva muca. Nisem torej takoj ugotovil, kaj je v vodi, odšel sem domov in se naslednji dan vrnil, ob tem pa opazil, da je 'predmet' že nekoliko višje. Opaziti pa je bilo mogoče tudi obrise človeškega telesa,« pojasnjuje Lampreht.

Gabrijel Toplak, Jernej Drozg

Nikakor ni mogel verjeti svojim očem, zato je odšel po soseda in ga prosil, ali se lahko z njim odpravi do struge. »Nisem želel po nepotrebnem zganjati panike, a ko sva se prepričala, da je človeško truplo, sva se vrnila ter nemudoma obvestila gasilce in policijo,« razlaga Lampreht, ki na tem mestu, kot pravi, ribari že približno pol stoletja.

Gabrijel Toplak, Jernej Drozg

Utopljeno žensko, neuradno se govori, da naj bi bila z bližnjega Dupleškega vrha v Občini Duplek, stara pa nekaj več kot 70 let, je iz vode potegnil 24-letni mariborski poklicni gasilec Miha Drozg, sicer tudi član PGD Dvorjane. »O dogodku smo bili obveščeni prek pozivnika. Odšel sem v gasilski dom, kjer si nas je šest gasilcev nadelo nepremočljive obleke in se odpravilo na intervencijo. Ob strugi je že bila policija, truplo, obrnjeno z glavo navzgor, pa še vedno v vodi. Brez pomisleka sem zaplaval do ženske, jo prijel s posebnim prijemom ter zvlekel nase, da so naju lahko gasilci, ki so bili na obrežju, potegnili na suho,« se spominja Drozg.

 

Gabrijel Toplak