Vreme

Danes in jutri občasne plohe

STA/J.P.
15. 4. 2014, 09.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes in jutri bo sončno s spremenljivo oblačnostjo in občasnimi krajevnimi plohami. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, v alpskih dolinah in v zatišnih legah okoli 0, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Deloma sončno bo, predvsem v notranjosti bodo nastajale krajevne plohe. Bolj sveže bo in vetrovno.

Vremenska slika: Nad vzhodno Evropo in osrednjim Sredozemljem so ciklonska območja, nad zahodno Evropo pa je območje visokega zračnega tlaka. Od severa bo dotekal k nam hladen in postopno manj vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo v vzhodnih krajih. Še bo vetrovno, v zatišnih legah bo možna slana. V petek se bo zmerno pooblačilo, veter bo oslabel.

Napoved vpliva vremena na počutje: V torek zjutraj bo splošna vremenska obremenitev oslabela in večina ljudi čez dan ne bo imela opaznih vremensko pogojenih težav. Okrepljeni pa bodo ostali nekateri bolezenski znaki, večinoma v povezavi z boleznimi srca in žilja, dihal, revmatoidnim artritisom, tudi krči bodo pogostejši.