Vreme

Ponekod v Sloveniji bo še sončno

STA/N.J.
22. 3. 2014, 09.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo v vzhodni Sloveniji še sončno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Še bo pihal jugozahodni veter, ob morju pa bo pihal jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 17, v vzhodni Sloveniji do 20 stopinj Celzija. Jutri se bo dež na zahodu države okrepil in počasi razširil nad vso državo. Popoldne bodo možne tudi posamezne nevihte. Meja sneženja se bo zvečer spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter, jugo ob morju pa se bo še okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne na severozahodu države malo nad 0, drugod od 8 do 13, ob morju in v vzhodni Sloveniji do 17 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih severno in vzhodno od nas bo še povečini sončno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V Furlaniji, Gorskem Kotarju in ponekod v Istri bo deževalo. Jutri bo pretežno oblačno, padavine se bodo čez dan v krajih zahodno od nas okrepile in počasi širile proti vzhodu. Zvečer bodo zajele vse sosednje pokrajine. Vmes bodo tudi posamezne nevihte. V Alpah se bo meja sneženja spustila do nadmorske višine okoli 1000 metrov. Jugo ob severnem Jadranu se bo okrepil.

Vremenska slika: Nad zahodno in severno Evropo je obsežno ciklonsko območje, hladna fronta se približuje Alpam in bo jutri popoldne prešla naše kraje. Z jugozahodnim vetrom doteka k nam postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo. Hladneje bo. V torek bo dopoldne delno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami.

Opozorilo: Jutri bo največ padavin v zahodni Sloveniji. V Posočju lahko pade do jutri zvečer tudi več kot 100 litrov dežja na kvadratni meter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bo vremenski vpliv obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli z vremenom povezane težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na nedeljo bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.