Vreme

V večjem delu države sneži, voznike opozarjajo na previdnost

STA
30. 1. 2014, 07.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

V večjem delu države sneži in se sneg oprijemlje cestišč. Ceste plužijo in posipajo. Na prometno-informacijskem centru zato voznike opozarjajo, naj vožnjo prilagodijo razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajo brez ustrezne zimske opreme.

AP

S prometno-informacijskega centra poročajo tudi o prometnih nesrečah. Zaradi prometne nesreče je glavna cesta Slovenj Gradec - Mislinja zaprta pri Dovžah in je obvoz za osebna vozila urejen po lokalnih cestah. Nesreča pa se je zgodila tudi v Črnučah na cesti Ljubljana - Trzin, kjer je zaprt vozni pas v smeri Trzina.

Zaradi snega na cestišču je za priklopnike in polpriklopnike promet prepovedan na cesti Ajdovščina - Col - Godovič in na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje.

Po napovedih vremenoslovcev bo v notranjosti Slovenije danes snežilo, v noči na petek in v petek pa deževalo, le na severozahodu se bo sneženje nadaljevalo. Na Gorenjskem in v višjih legah severne Primorske bo snežilo predvidoma tudi v petek, nato se bo umirjalo, prenehalo pa bo šele v ponedeljek.

Do petka zjutraj bo v višjih legah severne Primorske in predvidoma v zahodnem delu Gorenjske zapadlo okoli pol metra snega, lokalno tudi več.