Vreme

Do 15 stopinj Celzija bo!

STA/N.J.
18. 1. 2014, 09.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v severovzhodni Sloveniji občasno delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo, popoldne večinoma le v zahodnih krajih. Meja sneženja se bo dvignila na nadmorsko višino med 1200 in 1600 metrov, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Predvsem v severovzhodnih krajih in v višjih legah bo pihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 15, v severozahodni Sloveniji okoli 5 stopinj Celzija.

Jutri se bo dež spet okrepil in se popoldne razširil nad večji del Slovenije. Lokalno bodo možni močnejši nalivi, lahko tudi zagrmi. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju 12, najvišje dnevne od 7 do 13, ob morju do 16 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Vzhodno od nas bo danes delno jasno. Drugod bo oblačno, na območju Kvarnerja in v severni Italiji bo občasno deževalo. Jugo ob Jadranu se bo zvečer znova krepil. Jutri se bodo padavine razširile nad vse sosednje pokrajine. Ob severnem Jadranu bo pihal okrepljen jugo.

Vremenska slika: Nad severovzhodnim Atlantikom ter nad zahodno in srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje na Alpah. Z jugozahodnimi vetrovi priteka nad naše kraje še nekoliko toplejši in vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo predvsem na zahodu občasno še rahlo deževalo, v vzhodni Sloveniji pa se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal jugozahodni veter.

V torek bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno, v vzhodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Hladneje bo.