Vreme

Čez dan se bo okrepil veter

STA/M.J.
16. 1. 2014, 09.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v severni in vzhodni Sloveniji deloma jasno, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. Čez dan se bo krepil jugozahodni veter. Zvečer se bodo v hribovitih krajih zahodne Slovenije začele pojavljati rahle padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo oblačno, predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo deževalo. Meja sneženja bo na območju Julijskih Alp na okoli 800 metrih nad morjem, tekom dneva pa se bo dvigala. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, v severni Sloveniji od 0 do 3, najvišje dnevne od 6 do 12, na severozahodu države pa od 1 do 4 stopinje Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V krajih vzhodno od nas bo delno jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, čez dan bo zapihal jugozahodni veter. Jutri bo v krajih vzhodno od nas deloma sončno, drugod pa oblačno in deževno. Na območju Alp bo snežilo do višje ležečih dolin. Pihal bo jugozahodni veter, ob severnem Jadranu jugo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad našimi kraji slabi. Vremenska fronta se prek zahodne Evrope bliža Alpam. Pred njo k nam od jugozahoda doteka dokaj topel in postopno spet bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo pretežno oblačno, v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo rahlo deževalo. V nedeljo se bo dež od zahoda okrepil in popoldne širil proti vzhodu. Snežilo bo nad okoli 1400 metri. Še bo vetrovno in zelo toplo za ta čas.

Opozorilo: Ponoči in jutri zjutraj ter dopoldne bodo sunki vetra predvsem na severovzhodu Slovenije lahko presegali hitrost 70 kilometrov na uro. Vetrovno bo tudi drugod.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes vreme sprva ne bo povzročalo težav, čez dan pa se bo vremenska obremenitev krepila. Predvsem v drugi polovici dneva bodo občutljivi ljudje imeli z vremenom povezane težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na petek bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.