Vreme

Jasno in do 13 stopinj

STA
12. 1. 2014, 09.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes in jutri bo precej jasno, le ponekod po nižinah se bo zadrževala megla ali nizka oblačnost. Jutri popoldne se bo krepil jugozahodni veter, v zahodni Sloveniji se bo pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, na Primorskem okoli 8, najvišje dnevne od 6 do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V višjih legah bo pretežno jasno, po nižinah in ob morju pa bo pogosta nizka oblačnost ali megla, ki se bo čez dan ponekod prehodno razredčila.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in Alpami je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam razmeroma topel in dokaj suh zrak.

Obeti: V torek bo oblačno. Od zahoda se bodo začele pojavljati padavine, ki se bodo popoldne nekoliko okrepile in postopno razširile nad večji del Slovenije. Meja sneženja bo večinoma nad 1000 metrov nadmorske višine, le na območju Julijskih Alp bo lahko snežilo do višje ležečih dolin. V sredo čez dan bodo padavine oslabele in do večera postopno ponehale.

Napoved vpliva vremena na počutje: V nedeljo vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav, le v krajih z dolgotrajnejšo meglo ali nizko oblačnostjo bodo najbolj občutljivi imeli manjše težave.