Vreme

Meja sneženja se bo počasi dvigala

STA/M.J.
2. 1. 2014, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo v vzhodnih krajih delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni in v delu osrednje ter južne Slovenije bo proti večeru začelo rahlo deževati, nad okoli 700 metri pa rahlo snežiti, rahle padavine pa se lahko v hribovitih krajih zahodne Slovenije občasno pojavljajo že prej, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Hribi.net

Meja sneženja se bo počasi dvigala. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, v vzhodnih krajih in na Primorskem od 7 do 10 stopinj Celzija. Jutri dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, le na jugozahodu se bodo še občasno pojavljale. V vzhodnih krajih se bo delno zjasnilo. Ponekod bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem od 4 do 8, najvišje dnevne od 4 do 10, v vzhodnih krajih do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih krajih Italije in v zahodni Hrvaški pretežno oblačno, popoldne in proti večeru bo pričelo rahlo deževati. Drugod bo delno jasno in zjutraj po nižinah megleno. Ponoči se bodo padavine prehodno razširile še nekoliko bolj v notranjost Hrvaške, jutri dopoldne pa se bodo pojavljale predvsem ob Jadranu ter v Gorskem Kotarju. V krajih vzhodno od nas se bo čez dan delno zjasnilo.

Vremenska slika: Nad Atlantikom in nad večjim delom zahodne Evrope je obsežno ciklonsko območje. Vremenska fronta je dosegla zahodne Alpe in se počasi pomika proti vzhodu. Od jugozahoda priteka nad naše kraje nekoliko toplejši in razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo v zahodni in osrednji Sloveniji znova pričelo deževati, na vzhodu bo večinoma suho. Meja sneženja se bo dvignila nad 1500 metrov. V nedeljo bo oblačno. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.

Opozorilo: Danes sredi dneva in popoldne bo v severovzhodni Sloveniji jugozahodni veter v sunkih ponekod presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Zvečer bo oslabel.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenska obremenitev se bo danes krepila. Vse več ljudi bo imelo z vremenom povezane težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V drugi polovici noči na petek bo obremenitev slabela. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večjo previdnost.