Vreme

Megla se bo končno poslovila

STA/M.J.
19. 12. 2013, 09.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan bo oblačnost od zahoda pričela naraščati. Krepil se bo jugozahodni veter in postopno prevetril nižine ter povsod razpihal meglo in nizko oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zajem zaslonske slike

Jutri bo v vzhodnih krajih delno jasno, drugod bo pretežno oblačno. Predvsem v zahodni in južni Sloveniji bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo še pihal jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 1, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 5 do 11 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo pretežno jasno, po kotlinah južne Avstrije in v Panonski nižini bo še megleno. Čez dan se bo v sosednjih krajih Italije ter v zahodni Hrvaški postopno pooblačilo. Začel bo pihati jugozahodni veter. Jutri bo v krajih zahodno in južno od nas oblačno z rahlim dežjem, drugod bo delno jasno.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo in južno Evropo počasi slabi. Iznad Atlantika se proti Evropi pomikajo vremenske motnje in na poti proti vzhodu slabijo. Pri nas se po kotlinah in nižinah še zadržuje hladen in vlažen zrak, v višinah pa se že krepi jugozahodni veter.

Obeti: V soboto in nedeljo bo večinoma oblačno. V zahodni polovici Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes se bo vremenska obremenitev krepila, sredi dneva in popoldne bo veliko ljudi že imelo značilne vremensko pogojene težave.