Vreme

Danes pretežno oblačno, ponekod bo občasno deževalo

STA/M.J.
20. 11. 2013, 10.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo pretežno oblačno, predvsem v južni in vzhodni Sloveniji bo občasno deževalo. Na Primorskem se bo popoldne prehodno delno razjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 15 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Jutri bo oblačnost spet gostejša, padavine pa pogostejše. Meja sneženja bo na nadmorski višini med 700 in 1000 metrov. Ob morju bo pihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 3 do 8, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno oblačno bo, občasno bo deževalo. Padavine bodo danes pogostejše v krajih južno in vzhodno, jutri pa zahodno od nas. Jugo ob Jadranu se bo jutri spet krepil. Meja sneženja na območju Alp se bo spuščala.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope in Sredozemlja je obsežno ciklonsko območje. Vremenske fronte občasno vplivajo tudi na vreme pri nas.

Obeti: V petek in soboto bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo še nekoliko spustila in bo večinoma med 500 in 800 metri nadmorske višine. Na Primorskem bo v petek zvečer začela pihati burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: V sredo bo vremenski vpliv močno obremenilen, veliko ljudi bo imeli značilne vremensko pogojene težave, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Moteno bo spanje v noči na četrtek. Priporočena je večja previdnost.