Črna kronika

Moški v Belci napadel starejšo občanko

STA/M.J.
20. 11. 2013, 10.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti so v torek v Belci pri Mojstrani in na območju Radovljice obravnavali dva suma goljufije. V prvem primeru jih je o dogodku obvestila starejša ženska, ki ji je neznanec z goljufijo ukradel 150 evrov, v drugem primeru pa je šlo za neznano osebo, ki se je izdajala za serviserja kabelske televizije, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Wikipedia

V primeru goljufije v Belci je neznanec pozvonil na vratih starejše občanke in jo prijateljsko ogovoril. Nato je vstopil v njeno stanovanje in ji dal namizne prte, za katere je dejal, da so darilo, ker se že dolgo časa nista videla. Med pogovorom je moški oškodovanko prosil za denar, češ, da ima zdravstvene težave, ter na ta način dobil 150 evrov.

Ženska je ugotovila, da gre za goljufijo, ko je videla, da je moški denar pospravil v šop drugih bankovcev. Zaradi tega je denar zahtevala nazaj, moški pa je nato hitro odšel iz stanovanja in se odpeljal z belim osebnim vozilom znamke WV golf s hrvaško registracijo.

O drugem sumu goljufije pa je policiste obvestil moški in dejal, da se neznana oseba na Spodnjem Otoku pri Radovljici predstavljala za serviserja kabelske televizije, na ta način pa je želela vstopiti v stanovanje. To storilcu ni uspelo, saj ga lastnica ni spustila v stanovanje in ga s spraševanjem o podatkih odgnala. Neznanec se je odpeljal z osebnim vozilom svetlo modre barve s celjsko registracijo.

Policisti opozarjajo, da je bilo tovrstnih dogodkov v zadnjem času več kot sicer. Ob tem svetujejo na pazljivost pri stikih z neznanci in pozornost na morebitne sume kaznivih dejanj. "Predvsem starejšim, pa tudi mlajšim, svetujemo naj takim osebam ne odpirajo vrat, sploh pa naj jih ne spuščajo v stanovanje. Varnostno verižico naj imajo vedno zataknjeno, vrednejše stvari pa naj bodo tudi ustrezno shranjene in zavarovane," so zapisali na Policijski upravi Kranj.