Slovenija

Čufer je vesten in pošten minister

STA/M.J.
20. 11. 2013, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Finančni minister Uroš Čufer po besedah premierke Alenke Bratušek opravlja svojo nalogo vestno, pošteno in v skrbi za našo državo in njene ljudi. Je kredibilen, odloča na podlagi argumentov in odločitve tudi dobro utemelji, je premierka v DZ odgovorila na zahtevo za interpelacijo zoper Čuferja.

Mediaspeed

Zahtevo za interpelacijo je vložila poslanska skupina SDS zaradi likvidacije Probanke in Factor banke ter razrešitve poslanca SDS Andreja Širclja z mesta neizvršnega direktorja v t.i. slabi banki, ki je sledila kmalu zatem. "Odločitev za likvidacijo obeh bank je bila pravilna in bo pripomogla k bolj zdravemu bančnemu sistemu v Sloveniji," je zagotovila Bratuškova.

Bratuškova je na očitke vlagateljev zahteve za interpelacijo, da so Čuferjeve odločitve škodljive za slovenske javne finance in državljane in državljanke, odgovorila, da je bila ena ključnih prioritet njene vlade vse od nastopa mandata vrnitev zaupanja v Slovenijo, njene inštitucije in nenazadnje v bančni sistem.

"Čufer dela dobro in sama mu popolnoma zaupam," je poudarila, zahtevo za interpelacijo pa označila za popolnoma neutemeljeno.

Dotaknila se je tudi težav slovenskega bančnega sistema. Najslabši krediti so se dodeljevali v letih 2006 in 2007, takrat vlade ni vodila Alenka Bratušek in finančni minister ni bil Uroš Čufer; vlado je vodil Janez Janša, banke pa so vodili ljudje, ki ste jih vi postavili tja," je dejala.