Vreme

Na Primorskem delno jasno, drugod oblačno

STA / S.R.
30. 10. 2013, 09.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo na Primorskem delno jasno. Drugod bo oblačno. Ponekod v notranjosti Slovenije bo čez dan bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo vzhodni do severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka burja, ki se bo popoldne okrepila, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Thinkstock

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na Primorskem do 22 stopinj Celzija. Jutri bo na Primorskem delno jasno, burja bo slabela. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo postopno delno zjasnilo. Bolj oblačno bo ostalo v krajih med Gorenjsko in Kočevsko. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 10, na Primorskem do okoli 12, najvišje dnevne od 11 do 15, na Primorskem do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Pretežno oblačno bo. V krajih severno od nas ter v alpskem delu severne Italije in v Gorskem Kotarju bo občasno rahlo deževalo, padavine pa bodo čez dan slabele. Ob Jadranu, kjer bo zapihala burja, bo delno jasno. Jutri se bo tudi drugod delno zjasnilo. Burja ob Jadranu bo slabela.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo in na območju Alp se zadržuje vremenska motnja, ki nekoliko vpliva tudi na vreme pri nas. Čez dan bo njen vpliv slabel. Od vzhoda bo začel k nam pritekati nekoliko hladnejši zrak.

Obeti: V petek bo precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Proti večeru se bodo ponekod na zahodu začeli nabirati oblaki. V soboto se bo od zahoda pooblačilo, v zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo pričelo deževati.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes bodo vremensko pogojene težave pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. V noči na četrtek bo obremenitev postopoma slabela. Priporočena je večja previdnost.